top of page
Hund på soffa

HUNDPSYKOLOG - PROBLEMUTREDNING

Jag, Michaela, är under utbildning till hundpsykolog hos Hundsteg.

Som hundpsykolog arbetar man utifrån ett beteendeanalytiskt perspektiv med hunden och dess människa. Man arbetar med att hitta orsaken till hundens beteendeproblem och sen ta fram en analys och ett åtgärdsprogram utefter hunden och människans förutsättningar.

 

I utbildningen får vi lära oss  att se vad som ligger bakom även komplicerade typer av problematik såsom hundar som biter, hundar som slåss, aggressivt beteende, ljud- och miljörädslor, separationsångest och hanteringsproblem som begränsar vardagens för både hund och ägare.

 

Michaela kommer under sin utbildning behöva några praktikhundar.

Har du en hund som har lite extra tufft i vardagen med något i listan nedan?  

Hundarna jag söker är:

  • Rädsla (ej ljud) hund

Rädslehunden har en emotion som utlöser en reaktion, det är reaktionen vi ser när hunden reagerar på stimulit. Rädslehunden bär ofta på en känsla av oro och obehag som förekommer i det dagliga livet och kan uppvisa försiktighet, osäkerhet, undvikande och flykt som kan vara kopplade till vissa situationer. Rädslehunden befinner sig i ett varaktigt beteende – alltså inte enbart ett tillfälligt beteende. Exempelvis: Orolig, svårt att varva ner, skakar, tom blick, passivitet/shut down, flyktbeteende, svår att få kontakt med, diarré, kissar på sig, hässjar, dreglar.

 

  • Separationsångest

Förstör inredning, krafsar på ytterdörren, ylar, skäller, oro, otrygg, orolig, utåtagerande, destruktiva, passiva – fastnar i en väntan på sin människa.

 

  •  Ljudrädsla

Reagerar negativt vid olika/specifika typer av ljud. Exempelvis: Orolig, svårt att varva ner, skakar, tom blick, passivitet/shut down, flyktbeteende, svår att få kontakt med, diarré, kissar på sig, hässjar, dreglar.

  • Reaktivitet

En känslig hund som reagerar väldigt starkt och kraftigt vid press eller en impuls. Hunden kan antingen agera utåtagerande alternativt vänder känslorna inåt och blir helt passiv.

Det kommer filmas under våra träffar, så detta måste man vara ok med. 

 

Hur går detta till?

Vi kommer träffas 3 gånger fysiskt + en digital uppföljning. 

Vi kan träffas hos er, då tillkommer resekostnad utanför Ekerö kommun, eller här hos mig i Färentuna.

Efter vår första träff så kommer det göras en analys, den analysen kommer sedan skickas till en studiekamrat för genomgång innan den sen skickas till läraren för slutgenomgång. Därefter tas den med dig som hundägare.

Pris under min utbildning: 1500:- för alla 4 träffar (ord pris 895:-/h)

 

Maila lugnahunden@gmail.com för att anmäla ditt intresse.

bottom of page